Maďarská města
Jezera Maďarska
Dovolená Maďarsko
Další partneři
Google AdSense

Szegedínská rybí polévka


Filety z kapra, štiky, sumce

Rybí hlavy, páteř

Cibule

Rajčata

Papriku

Paprikové lusky

Sladká červená paprika

Postup přípravy:

Ryby vykostíme a rybí filety nakrájené na plátky osolíme a dáme do lednice. Zbytek ryb (hlavy, péteř) vložíme do hrnce se studenou vodou a připravíme k varu. Vše lehce osolíme, přidáme nakrájenou cibuli a vaříme do vývaru. Poté vývar přecedíme, opět přivedeme k varu a nasypeme sladkou papriku (můžeme pochopitelně přidat i pálivou). Přidáme pokrájené rybí kousky, paprikové lusky a rajčata. Při mírné teplotě asi 10 minut, než maso změkne. Polévku se snažíme nemíchat, aby se maso ani vnotřnosti nerozpadly. Polévku podáváme teplou.